Mijn boeken

Mallemolen – Een prachtig kankerjaarMallemolen 2 – Een machtig kankerjaar en Mallemolen 3 – Een vogelvrij kankerjaar zijn de drie boeken die ik in eigen beheer heb gepubliceerd.

In Mallemolen – Een prachtig kankerjaar doe ik rauw en gepolijst verslag van het jaar dat volgde op de ontwrichtende diagnose ‘ongeneeslijke kanker’. Het is een ontdekkingstocht. Het gaat langs onderzoeken en scans en vervolgens chemotherapie en hormoontherapie. Erna doe ik pogingen op te krabbelen. We gaan langs hoop, twijfel en vrees. Er passeren vreugde en verdriet en we ontmoeten verlies en winst. Ik voer je in proza en poëzie en met foto’s door een prachtig kankerjaar. Want dat was het. Toon Hermans Huis Emmeloord heeft er een recensie over geschreven.

In Mallemolen 2 – Een machtig kankerjaar schetst het jaar van reïntegreren op het werk en in alle andere facetten van mijn leven tot het besluit van UWV over mijn WIA-aanvraag. Herstellen bleek lastiger dan verwacht. Het was een jaar met vele gezichten. Ik heb gedurfd en gedaan, ook ‘gekke’ dingen, dwars door alles heen, steeds op zoek naar (nieuw) evenwicht. Ook dit boek is een mix van proza, poëzie en foto’s. Ga maar weer uit van lichtheid en humor naast rauw-rouw.

En sinds mei 2024 is er Mallemolen 3 – Een vogelvrij kankerjaar. Want? Ik was zo enerzijds zo vrij als een vogel (want werken lukte en hoefde niet meer), maar anderzijds voelde ik me regelmatig vogelvrij. Mallemolen 3 schetst een jaar van uitzoeken naar wat wil ik wel/niet, wat kan ik wel/niet en wat doe ik wel/niet. Een jaar van ontdekken dus en van vrolijk vallen en opstaan op weg naar nieuw evenwicht. Andermaal proza, poëzie en fotowerk. Opnieuw overheerst de humor de hoop en het vertrouwen.

Mijn boeken verkoop ik voor een fractie meer dan de drukprijs en ik geef € 2,50 aan Carma – Centrum voor leven met en na kanker in Naaldwijk.
Mallemolen – Een prachtig kankerjaar (325 pagina’s) kost € 35.
Mallemolen 2 – Een machtig kankerjaar (250 pagina’s) kost € 27,50.
Mallemolen 3 Een vogelvrij kankerjaar (123 pagina’s) € 18,00.
In Westland/Den Haag breng ik je boek. Opsturen kost €4,50.

Belangstelling voor mijn boeken?
Mail naar: ealhuisman@gmail.com